actieprijs
van 120,07 voor
89.-
excl. BTW
Netgear 8-Port GS108T Gigabit Smart

Netgear 8-Port GS108T Gigabit Smart

KPN-artikelnummer: 275067

De Netgear GS108T is een zeer betrouwbare gigabit switch met 8 poorten en een metalen behuizing. De switch is vooral gericht op de zakelijke markt, met features als ACL, 802.1x authenticatie, uitgebreide QoS en IGMPv3. De switch kan van stroom worden voorzien via Power over Ethernet en combineerd een goede performance van maximaal 16Gbps (2000Mbps per poort) met een uitgebreide featureset in een zuinige, compact vormgegeven switch. De switch wordt standaard geleverd in een robuuste metalen behuizing.

Energiezuinig met Netgear Green
Veel van de producten van Netgear hebben het label "Netgear Green" gekregen. Bij deze switch houdt dit in dat door een aantal slimme aanpassingen aan het product, het stroomverbruik van de switch wel met 60% kan worden verminderd. Zo zal een poort die niet gebruikt wordt automatisch uitgeschakeld worden. Daarnaast gaat de poort automatisch minder stroom gebruiken als de aangesloten kabel korter dan 10 meter is. Dit is vaak het geval.

Geavanceerde features
Bij een zakelijke switch is het belangrijk dat bepaalde zaken geregeld zijn. Voor een switch in deze prijsklasse is de Netgear GS108 erg goed voorzien in deze features. Allereerst ondersteunt de switch IGMPv3, dit is een feature die niet veel switches bezitten. Daarnaast beschikt de switch over VLAN ondersteuning, 802.1x authenticatie ondersteuning en over Quality of Service en Class of Service.

VLAN
VLAN ondersteuning zorgt ervoor dat verschillende LAN segmenten ook door de switch gescheiden kunnen worden. Zo kan er dus ook achter de switch nog onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende aangesloten apparaten. Denk hierbij aan een manager en een medewerker, die kunnen beide op deze switch aangesloten zijn maar toch verschillende gebruikersrechten hebben.

Hier komt ook de 802.1x ondersteuning om de hoek kijken. Ook deze zorgt ervoor dat in een zakelijke omgeving de gebruikers goed gescheiden kunnen worden en enkel toegang krijgen tot locaties wat gedefinieerd is in het centrale gebruikersbeheer.

IGMPv3
IGMPv3 is de nieuwste vorm van het Internet Group Management Protocol. Een protocol wat het beheer van groepen netwerkgebruikers in multicast toepassingen, vooral gebruikt in grotere bedrijfsnetwerken. Met versie 3 is er aan het protocol "source filtering" toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat een host kan aangeven of het pakketten wil ontvangen of filteren van specifieke adressen binnen de multicast groep.

802.1X authenticatie
De 802.1X standaard is een authenticatie standaard. Via ee 802.1X kan een gebruiker zich met een gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden op een domein. Of de gebruiker toegang krijgt en wat de rechten precies worden wordt centraal beheerd op een 802.1X authenticatie server.

Quality of Service en Class of Service
De combinatie van Quality of Service (QoS) en Class of Service (CoS) zorgt voor een ideale doorstroom van data met de juiste prioriteiten. Quality of Service maakt het mogelijk om bepaalde algemene (herkenbare) datastromen een prioriteit mee te geven. Zo kan voice over IP verkeer voorrang gegeven worden boven een videostream en een videostream weer voorrang boven het openen van een website.

Class of Service kan weer onderscheid maken binnen een ip pakket wat de prioriteit is. Zo kan dus binnen de groep "voice" ook weer voorrang gegeven worden aan de belangrijkere pakketten binnen die groep. Uiteraard is het wel belangrijk dat alle achterliggende apparaten ook QoS en CoS ondersteunen. Anders vervalt de prioriteit bij bijvoorbeeld een achterliggende switch of router.

Inhoud verpakking
Netgear ProSafe GS108Tv2 Switch
Stroomadapter
Rubberen voetjes
Muur-bevestigings kit
CD met handleidingen en software
Installatiehandleiding
Levenslange garantie

  • Belangrijke kenmerken
  • 8 full duplex gigabit poorten
  • Metalen behuizing
  • Fanless design, de switch maakt geen geluid
  • Uitgebreide web-interface
  • Energiezuinig
  • Levenslange garantie
  • Geavanceerde features: VLAN, IGMPv3, 802.1X authenticatie, QoS en CoS